جراحی چانه (ژنیوپلاستی) نوعی جراحی پلاستیک است که شامل فرم دهی به چانه می باشد.
اصلاح چانه یکی از متداول ترین اقدامات جراحی زیبایی است، به این معنی که اکثر افرادی که این جراحی را انتخاب می کنند، این کار را با هدف زیبایی انجام می دهند، نه پزشکی.
روش های مختلفی برای انجام این روش وجود دارد:
- حرکت چانه به سمت جلو
- حرکت چانه به سمت عقب
- اصلاحات جانبی ، که به چانه نامتقارن کمک می کند.
- تغییرات عمودی ، مانند کوتاه شدن یا کشیدگی چانه.
انواع ژنیوپلاستی
دو نوع ژنیوپلاستی وجود دارد: ژنیوپلاستی کشویی و ایمپلنت چانه
ژنیوپلاستی کشویی
در یک ژنوپلاستی کشویی، یک جراح با استفاده از اره استخوان چانه را از بقیه فک بریده و برای اصلاح کمبود چانه به قسمت های مورد نظر حرکت می دهد. این نوع ژنیوپلاستی برای افرادی که رتروژنیای شدید دارند یا افرادی که چانه آنها نسبت به بقیه صورت بسیار عقب است توصیه می شود. همچنین می تواند به اصلاح چانه هایی که خیلی به سمت جلو و یا خیلی طولانی هستند نیز کمک کند.
ایمپلنت چانه
از ایمپلنت چانه می توان برای تغییر شکل، بزرگ شدن یا جلو انداختن ظاهر چانه استفاده کرد. ایمپلنت چانه می تواند از طریق جراحی یا تزریق محقق شود.
افزایش چانه با جراحی، شامل کاشت یک ماده پلاستیکی در چانه و چسباندن آن به استخوان است. ایمپلنت های آلوپلاستیک (که از مواد مصنوعی ساخته می شوند) رایج ترین هستند.
افزایش چانه با روش غیر جراحی شامل استفاده از سوزن برای تزریق با استفاده از مواد پرکننده مانند چربی بدن، برای افزایش ظاهر چانه است.
روش جراحی ژنیوپلاستی کشویی چگونه انجام می شود
این عمل معمولاً تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود و برای کاهش اندازه چانه و عدم تقارن صحیح انجام می شود.
جراح لب پایین شما را پایین آورده و لثه لب پایین را در زیر دندان های پایین شما برش می دهد. سپس بافت نرم از استخوان چانه جدا می شود. جراح شما با استفاده از اره یک خط عمودی کوچک در چانه را به عنوان مرجع برش می دهد. این تضمین می کند که استخوان به سمت راست یا عقب حرکت کند.
سپس پزشک یک برش افقی در امتداد استخوان چانه ایجاد می کند. اگر چانه خود را به عقب برمی دارید یا کوچکتر می کنید، پزشک همچنین یک قسمت از استخوان را برش می دهد. سپس استخوان را به سمت جلو یا عقب می لغزاند و یک صفحه فلزی را به ان متصل می کند تا از ثابت ماندن استخوان اطمینان حاصل کند.
برای بلندتر شدن چانه، پزشک دوباره استخوان را با فاصله ای بین بقیه فک و چانه متصل می کند. استخوان با گذشت زمان دوباره رشد کرده و این خلا را پر خواهد کرد.
برای کوتاه شدن چانه، پزشک قسمتی از استخوان را برداشته و چانه شما را دوباره به بقیه فک متصل می کند.
در پایان روش اصلاح چانه، برش بخیه زده می شود. سپس جراح بانداژی که به صورت نوار چسب فشرده شده است را در قسمت خارجی دهان و چانه قرار می دهد تا از ناحیه تحت درمان در مرحله بهبود زودهنگام اطمینان حاصل کند.’
بعد از جراحی
بعد از جراحی، جراح از شما می خواهد که به مدت 2 روز آنتی بیوتیک خوراکی مصرف کنید. ممکن است به محض احساس آمادگی، شروع به خوردن غذا به صورت عادی کنید. بعد از جراحی، رژیم غذایی مایع یا غذای نرم توصیه می شود. بعد از هر وعده غذایی باید دهان خود را با آب یا شستشوی ضد عفونی کننده خوراکی بشویید.
بعد از 3 تا 5 روز می توانید ضایعات زخم و بانداژ خود را برداشته و به برنامه روزانه و زندگی عادی خود برگردید. پس از این مداخله جراحی توصیه می شود که 10 روز اول پس از جراحی ورزش نکنید. همچنین نباید 6 تا 8 هفته در ورزش هایی که ممکن است باعث آسیب دیدن چانه شود، شرکت کرد.
ممکن است تورم، قرمزی یا کبودی را بعد از جراحی چانه مشاهده کنید که باید بعد از یک هفته این قرمزی فروکش کند. تورم ممکن است چند ماه طول بکشد، اما وقتی تورم از بین رفت نتایج قابل مشاهده خواهد بود.
جراحی ایمپلنت چانه
برای قرار دادن ایمپلنت چانه، یک جراح می تواند داخل دهان یا زیر چانه شما را برش دهد. قبل از جراحی، جراح شما ایمپلنت را در اندازه و شکل مناسب تراشیده است، بنابراین آماده قرار دادن در چانه است. انواع مختلفی از آلوپلاستیک برای کاشت چانه وجود دارد که سیلیکون بیشترین استفاده را دارد. ایمپلنت ها با استفاده از پیچ به استخوان چسبیده اند.
هنگامی که مواد در چانه ایمپلنت می شوند، جراح برش را بخیه می زند. این روش از 30 دقیقه تا 3 ساعت طول می کشد.
اگر می خواهید ایمپلنت به صورت غیر جراحی انجام دهید، ممکن است پزشک لیپوساکشن یا مواد پرکننده پوست یا مقداری از چربی های خود شما را در چانه تزریق کند.
بازیابی پس از عمل
پرکننده ها با سوزن تزریق می شوند و هیچ زخمی به دنبال ندارند و حداقل زمان بهبودی ندارند. ایمپلنت های جراحی زمان بهبودی مشابه ژنیوپلاستی کشویی دارند زیرا بافت باید مدت زمان چسبیدن به ایمپلنت را داشته باشد. به محض احساس راحتی می توانید رژیم غذایی نرم یا مایع را شروع کنید. مطمئن شوید که بعد از هر وعده غذایی با آب یا شستشوی ضد عفونی کننده چانه را شستشو دهید.
عوارض
مانند هر جراحی، افزایش چانه می تواند با عوارضی همراه باشد ، مانند:
- عفونت
- واکنش های آلرژیک به ایمپلنت
- اکستروژن ایمپلنت
- قرار گرفتن در معرض پیچ
- آسیب عصبی که باعث بی حسی دهان یا لب می شود
برای به حداقل رساندن خطر عوارض، لازم است با یک تیم پزشکی بسیار حرفه ای مشورت کنید.